Bilbao – Lissabon 2013

Jag var sugen på att se en del av Europa som jag inte sett förut. Samtidigt ville jag få möjlighet att bada och få lite roliga vägar att köra. Gärna uppe i berg på smala kurviga vägar. Inte med motorcykel denna sommar dock. M är inte överexalterad av mc-åkning och att åka själv är lite tråkigt.

Hyra bil skulle vi göra för att slippa den långa transportsträckan. Men att lämna tillbaka bilen på samma plats som man hämtade den lät tråkigt. Lite som att hälften av resan åka tillbaka. Nej, vi ville framåt hela tiden och ha en slutmål långt bort. Kan man hyra bil på ett ställe och lämna tillbaka på ett annat? Kanske i ett annat land? Detsamma gällde flygresan. Landa på ett ställe och flyga tillbaka från ett annat. Kan man boka så?

Vi kollade upp hur det funkade och bokade flygbiljetter som skulle ta oss från Sverige till Bilbao och tolv dagar senare från Lissabon och tillbaka hem. Envägsbil hyrde vi från Bilbao till Lissabon för 10 dagar. Vår biltur skulle således gå genom ett område som ingen av oss besökt tidigare och som är hyfsat ovanligt att besöka av oss svenskar. En tur längs med södra delen av Biskayabukten och Spaniens och norra Portugals atlantkust. Förhoppningsvis med avstickare upp i bergen.

Vi gjorde inga direkta förberedelser eller inläsning av regionerna, utan lånade Lonely Planet Spanien och Portugal från Sundbybergs bibliotek och tog med (får man göra så?). Min GPS laddades med kartor som täckte området och appen Booking.com införskaffades till telefonen för att hitta hotell längs vägen.

Sen drog vi.

Dag 1 Sverige – Bilbao
Dag 2 Bilbao – Santilla del Mar
Dag 3 Santilla del Mar – Colunga
Dag 4 Colunga – Playa de las Catedrales
Dag 5 Från Biscaya till Atlanten
Dag 6 Malpica – Santiago de Compostela
Dag 7 Santiago de Compostela – Viana do Castelo
Dag 8 Viana do Castelo – Praia de Mira

fortsättning följer inom kort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.