Dag 4 Colunga – Playa de las Catedrales

Frukost ingick inte på hotellet vi bodde på, så vi åkte en bit in till en annan stad och hittade det perfekta frukoststället. Perfekt för att det verkade som om det var här som många lokala intog sin frukost. Perfekt för att det fanns goda mackor, riktigt kaffe och den godaste apelsinjuicen jag druckit sen den där gången i Limasol 20 år tidigare.

Vårt första mål idag var en fiskeby som vi läst om. Cudillero ligger i en väl skyddad skreva i berget och vägen ner till hamnen går ganska brant och mycket smalt nedför. Vid hamnen var det så mycket folk så det knappt gick att köra. Likväl så lite parkeringar att vi åkte en bra bit innan vi hittade en. Under promenaden tillbaka till hamnkvarteret upptäckte vi en grotta i berget där vatten rann ut. Det stod ett gäng och tittade in. Nån gick in! Så vi gjorde också det. Den var sprängd och rak och ledde oss uppåt ett par hundra meter med vatten som rann i mitten. Spännande. Vi kom fram en bit upp i byn där vi tidigare kört ner. Perfekt. Gick ner och tog en alkoholfri öl på en bar som hade en hel sida med olika gin-tonics. Typ tolv olika sorters gin som jag aldrig hört talas om. Sen gick vi berått mod lite vilse i den mycket branta delen av byn.

Nästa stopp var också inläst. Playa del Silencio skulle man helt enkelt inte missa enligt Lonely Planet. Vägen dit var löjligt liten och möte hade inte funkat. Det var knappt så bilen kom igenom vissa passager kändes det som. Jag var tveksam, men det var inte vår GPS. Efter några hundra meter var det bara att tråckla in sig på nåt ledigt ställe och inse att det aldrig hade gått att parkera här om det varit badväder, vilket det inte var idag. Det var också här vi såg att vägen tillbaka var en annan än den vi tog hit. Pust. Från bilen som stod farligt nära 100-metersstup gick vi längs stig och trappor ner till playan. Inte mycket folk. Inte alls. Sen kallt i vattnet. Kallt, men spektakulärt.

Det var inte bara det något gråa vädret som gjorde att dagens strandbesök kunde varit bättre. Högvattnet ställde till det när vi kom till Playa de las Catedrales. Även här spektakulärt med klippor som stupade rakt ner i havet med stränder nedanför på sina ställen. Här promenerade vi en stund efter att ha ätit förvånansvärt gott på turistisk restaurang där jag som vanligt beställde på chans. Denna gång blev jag med en mycket stor tallrik kött. Men bada gick inte.

Enkelt och mycket billigt boende sen inte långt därifrån.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.