Dag 7 Santiago de Compostela – Viana do Castelo

Raka spåret till Portugal! Vi körde hela vägen till Viana do Castelo och körde in i garaget på Residencial Laranjeira i centrum av stan. Vi möttes där av en otroligt serviceminded kille som drev hotellet med sin farsa. Vi kände oss mycket välkomna. Han visade upp oss till rummet och upptäckte till sin fasa måsskit på altanen, vilket vi sa va lugnt, men han skickade upp en städerska omgående som fick ordna detta. Väl ute på altanen skrubbade hon ett tag tills hon knackade på rutan för att hon inte kom in i rummet igen. Tur för henne att vi var kvar.

Rummet var litet, men ändå det coolaste vi bott i hittills. Badrummets alla väggar var av glas! Duschen var minimal, men eftersom den var genomskinlig kändes det som om det fanns utrymme nog där. Det roligaste var att man i realiteten duschade ca 50 cm från sängen.

Planen för dagen, som ännu var ung, var att ta sig till stranden, även om hotellägaren hade ett 20-tal andra förslag i denna, enligt honom, fantastiska stad. Snabb lunch vid vackert torg med god och snabb service. Återigen fick stan pluspoäng. Sen båt över floden till andra sidan floden där stranden var. Det var en underbar strand med lagom stora vågor, som jag inte kunde låta bli att leka med ruggigt barnsligt.

Sen tillbaka och ta en snabbfika med god service, (vad är det med den här stan? Har dom gått på charmkurs allihop?) för att därefter slappa på hotellet och se på damfotboll. Vi drog oss där länge och gick ut på stan senare på kvällen. Där var det relativt folktomt förutom nere vid kajvägen där i princip alla var. Ett tivoli och rätt många bokstånd och suspekta matstånd utgjorde attraktionerna. Vi åt portugisisk snabbmat och gick och satte oss på en bar. Jag ville ha min caipirinha!

Jag fick en. Den godaste jag fått på länge. ”Proper one”, sa bartendern. ”Made it with 12 cl proper cachaça”. Det märktes. Sen undrade han hur länge vi skulle stanna i Viana, för han ville nämligen bjuda in oss på nått evenemang han skulle ha i morgon i baren. Vi berättade att vi skulle åka i morgon redan. ”Pity, Viana is the best town in Portugal”, sa han och vi fick ett kort i fall vi skulle ångra oss.

Viana do Castelo ser jag tillbaka på som en utav höjdpunkterna på resan. Mycket charmig stad och alla som vi träffade på måste ha gått stadens officiella charmkurs inför säsongen 2013!

1 tanke kring ”Dag 7 Santiago de Compostela – Viana do Castelo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.